Microblading obočí: jak dlouho vydrží, jak o něj pečovat a co čekat?



Microblading obočí je inovativní metoda, která umožňuje dosáhnout přirozeně vypadajících obočí pomocí ruční techniky tetování. Tato metoda získává stále více popularity díky své schopnosti vytvořit hustší a definovanější obočí s dlouhotrvajícím efektem. V tomto průvodci prozkoumáme vše, co potřebujete vědět na téma microblading obočí: jak dlouho vydrží, proces aplikace i péči o obočí po proceduře.

 

Co je microblading obočí?

Microblading je technika manuálního tetování, která využívá tenký a ostrý nástroj, nazývaný microblade, k vytvoření jemných chloupků, které simulují přirozený vzhled obočí. Tato technika umožňuje precizní a individuální aplikaci, což vede k výsledkům, které vypadají přirozeně a šetrně k pokožce.

Proces microbladingu

  1. Konstrukce obočí: Prvním krokem při microbladingu je konzultace s odborníkem, kde se společně určí tvar, barva a styl obočí, který odpovídá vašim představám a tváři.
  2. Příprava pokožky: Před samotným procesem se očistí a dezinfikuje oblast obočí. Poté se aplikuje lokální anestetikum, které minimalizuje nepříjemné pocity během procedury.
  3. Aplikace pigmentu: Odborník používá microblade k ruční aplikaci pigmentu do pokožky, přičemž vytváří jemné chloupky, které napodobují přirozené obočí.
  4. Dokončení a vyhodnocení: Po dokončení aplikace se provede finální vyhodnocení tvaru a barvy obočí. Výsledek by měl vypadat přirozeně a vyhovovat vašemu stylu.

Po dokončení

Po dokončení aplikace pigmentu následuje důležitý krok dokončení a vyhodnocení výsledku. Tento proces je klíčový pro zajištění toho, aby vaše obočí vypadalo přirozeně a odpovídalo vašim preferencím.

  • Kontrola symetrie: Odborník pečlivě vyhodnotí symetrii obou obočí a zajistí, aby byly rovnoměrné a vyvážené. V případě potřeby může provést drobné úpravy pro dosažení optimální symetrie.
  • Barva a tvar: Barva a tvar obočí jsou posledními detaily, které se hodnotí. Odborník zkontroluje, zda odpovídají vašim představám a harmonizují s vaším obličejem. Pokud je potřeba, může se upravit intenzita barvy nebo drobné detaily tvaru.
  • Poskytnutí pokynů pro domácí péči: Po dokončení vyhodnocení odborník poskytne pokyny pro domácí péči, které vám pomohou pečovat o obočí po proceduře. To může zahrnovat rady ohledně aplikace hojivých krémů, vyhýbání se slunečnímu záření a dalších opatření pro optimalizaci hojení.
  • Plánování následných návštěv: Po vyhodnocení se domluvíte na dalších návštěvách, které mohou zahrnovat případné retuše nebo kontrolní termíny, aby se zajištěno, že výsledek microbladingu bude dlouhodobě optimální.

Dokončení a vyhodnocení jsou důležitými kroky, které zajistí, že výsledek microbladingu bude přesně odpovídat vašim představám a poskytne vám přirozený, elegantní vzhled obočí, který zvýrazní vaši krásu a sebevědomí.

 

Péče o obočí po microbladingu

Po provedení microbladingu je důležité správně pečovat o obočí, aby se zajistila rychlá hojení a dlouhodobý výsledek.

Vyhněte se vodě a potu

Během prvních dnů po microbladingu se vyhněte kontaktu obočí s vodou a potem. Důvodem je minimalizace rizika vyplavování pigmentu, což by mohlo mít za následek neúplné zhojení a snížení trvanlivosti výsledku.

Nepoužívejte make-up

Po microbladingu se vyhněte používání make-upu v oblasti obočí, dokud se pokožka úplně nezahojí. Make-up by mohl dočasně narušit proces hojení a mohl by také vést k nežádoucím interakcím s pigmentem.

Nestrhávejte stroupky

Během procesu hojení může pokožka obočí vytvořit strup. Je důležité, abyste se vyvarovali nutkání škrábat nebo strhávat stroupky, protože by to mohlo způsobit vytržení pigmentu a mohlo by to vést k nežádoucím výsledkům.

Aplikujte hojivý krém

Používejte hojivý krém nebo gel doporučený odborníkem k uklidnění a hydrataci pokožky. Hojivý krém pomůže urychlit proces hojení a minimalizovat podráždění, což přispěje k co nejlepšímu výsledku.

 

Jak dlouho tedy vydrží microblading obočí?

Microblading obočí poskytuje dlouhotrvající výsledky, ale je důležité si uvědomit, že pigment v pokožce postupně bledne v důsledku procesů hojení a expozice slunečnímu záření. Pravidelná údržba je proto klíčová pro udržení optimálního vzhledu obočí.

Údržba

Doporučuje se provádět pravidelnou retuš po 12-18 měsících od původního microbladingu. Tato retušovací procedura umožňuje odborníkovi obnovit pigment v oblasti obočí, dodat mu sytost a zářivost a udržet vzhled obočí čerstvým a přirozeným.

Pravidelná údržba je klíčová i proto, že během času se může změnit barva pokožky, což může ovlivnit vzhled obočí. Retušování umožňuje přizpůsobit barvu a tvar obočí novým podmínkám a estetickým preferencím klienta.

Ochrana

Kromě pravidelných retuší je také důležité chránit obočí před nadměrným slunečním zářením, používat ochranný krém na obočí a vyhýbat se přímému slunci, což může způsobit vyblednutí pigmentu a ztrátu jeho sytosti.

Maximální péče

Pravidelná údržba a ochrana obočí po microbladingu pomáhají udržet jeho vzhled v perfektním stavu a zajistit dlouhodobé výsledky, které vám dodají sebevědomí a pohodlí. Nezapomeňte konzultovat s odborníkem na microblading, který vám poskytne individuální doporučení ohledně optimální frekvence retuší a péče o vaše obočí. Díky pravidelné údržbě budete mít obočí stále krásné, definované a přirozeně vypadající, což je klíčové pro celkový dojem vaší krásy a stylu.

 

Závěr

Microblading obočí je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí dosáhnout přirozeně vypadajících a dlouhotrvajících výsledků. S tímto průvodcem doufáme, že jste získali ucelený pohled na proces microbladingu obočí a jak správně pečovat o obočí po proceduře. Nezapomeňte vyhledat kvalifikovaného odborníka, který vám pomůže dosáhnout požadovaného vzhledu a poskytne vám další podrobné informace o microbladingu.

Související Příspěvek

Cesta k výběru dovolené: Byla trnitější, než jsem ... Se svým návrhem jet na dovolenou autem jsem neuspěla. A přitom by třeba takové Chorvatsko nebo Balt, o kterém se píše tady, nemusely být vůbec špatné....
Parkování u letiště Praha – na co pamatovat a jaké... Ať odlétáte do zahraničí na pár dní či třeba na měsíc, parkování u letiště Praha je záležitostí, kterou zkrátka nějak vyřešit musíte. Pokud taková ces...
Hledáte stavební pozemky na Praze-východ? Zde je 1... Koupě stavebního pozemku v Praze-východ je zajímavou příležitostí, ať již chcete stavět nebo investovat do nemovitosti. Před reagováním na nabídky je ...
Uvidíme letiště? Aneb rozhodujeme o letní dovolené... Naše pětičlenná rodina je zvyklá trávit čas pospolu. Přes týden, pravda, volného času moc nemáme, o to víc se snažíme využít víkendů a prázdnin. Máme ...